The rejuvenation of an
English landscape setting

Summer Pavilion

To be successful, architecture must be considerate of the relationships it establishes with its surroundings. This low-slung summer pavilion does just so, sitting in open conversation with the landscape, enabling those dwelling within it to spend extended periods of time within this estate’s gardens.

The presence of this pavilion has activated a new scheme of native planting and habitat rehabilitation, with the restored spring-fed pond now providing a natural swimming pool.

A fireplace hewn from a glacial boulder, leaf-pattern marquetry, and bronze handles cast in the form of a branch establish a reciprocal relationship between inside and out.

Location

Highgate, London,
United Kingdom

Type

Residential

Project

New build

Size

2,000 ft²/ 186 m²

Scope

Architecture, Interior Design, FF&E

The flat, green roof settles the pavilion comfortably within the landscape.

A bespoke bronze handle is set
against a background of solid,
veneer, and marquetry oak.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.